Yaban Mersini Nasıl Saklanmadır?
Yaban mersinini taze tüketmek için yıkamadan buzdolabında saklayın. Tüketeceğiniz kadarını buzdolabından çıkarıp yıkayınız.
Yaban Mersini Nasıl Tüketilmelidir?
Lezzeti ile birçok alanda kendine yer bulan yaban mersini sadece lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketilebileceği gibi farklı tatlara da eşlik edilebilir.
Yaban Mersini Ne Kadar Tüketilmelidir?
Sağlığa fayda etmesini isteyenler, yaban mersinini günde 1 ila 2 su bardağı arasında tüketebilir. Ancak bu miktarın cinsiyete, yaşa, vücut ağırlığına ve genel sağlık durumuna göre değişiklik gösterebileceği unutulmamalıdır.
Yaban Mersininin Tarihçesi
Yaban mersini, fundagiller familyasına ait mavi veya mor meyveleri olan Vaccinium bitkisinden elde edilen, küçük, yuvarlak, tatlı ama asitli tada sahip bir meyvedir. Antioksidan deposu olarak da bilinen yaban mersini demir, fosfor, kalsiyum, magnezyum, manganez ve çinko gibi birçok vitamin ve mineral içeren sağlıklı bir besindir.
Yaban Mersininin Faydaları
Yaban mersini; C vitamini, B6 vitamini, lif ve folat içeriklerince zengindir. Bu vitamin ve minerallerin bir araya gelmesiyle de pek çok faydası bulunur.
Yaban Mersini Çayının Faydaları
Yaban mersinin meyve hâli gibi çayı da faydalıdır. Bu faydalardan bazıları: