Yaban Mersini Nasıl Tüketilmelidir?
Lezzeti ile birçok alanda kendine yer bulan yaban mersini sadece lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketilebileceği gibi farklı tatlara da eşlik edilebilir.
Yaban mersininin tadını en etkili şekilde hissetmek isteyenler taze olarak
tüketebilir. Tek tek yenilebileceği gibi salatalar içerisine de eklenebilir.
Yaban mersini, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu için mümkün
olduğunca en taze hâliyle tüketmenizde fayda vardır.
Yaban mersinini süt ve yoğurtla beraber de tüketebilirsiniz. Bunun için
malzemelerinizi blender’dan geçirmeniz yeterli. İsterseniz bal veya agave şurubu
ile de tatlandırabilirsiniz.
Mavi yaban mersini; yuvarlak, küçük, koyu mavi meyveleri ile bilinir ve
meyvelerin tatları
Kurutulmuş yaban mersini tercih edenler de oldukça fazladır. Kurutulmuş mavi
yaban mersini, tazesine göre daha yoğun bir lezzet içerir ve uzun süre
saklanabilir. Bu hâlini de ister atıştırmalık isterseniz de kek veya
yoğurtlarınıza ekleyebilirsiniz.
Dondurmak ise tüketim seçeneklerinden bir diğeridir. Dondurulmuş yaban mersinini
de smoothie, milkshake ve dondurmalarınıza ilave edebilirsiniz.
Reçellerinize alternatif arıyorsanız yaban mersininden faydalanabilirsiniz. Taze
veya kurutulmuş yaban mersinini ev yapımı reçel hâline getirebilir, dilediğiniz
zaman tüketebilirsiniz.
Kurutulmuş ve kabuklarından ayrılmış yaban mersini, çerez olarak yenebileceği
gibi suyunu çıkarak birçok yerde de tüketmek mümkün.