Yaban Mersini Nasıl Tüketilmelidir?

Lezzeti ile birçok alanda kendine yer bulan yaban mersini sadece lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketilebileceği gibi farklı tatlara da eşlik edilebilir.

Yaban mersininin tadını en etkili şekilde hissetmek isteyenler taze olarak tüketebilir. Tek tek yenilebileceği gibi salatalar içerisine de eklenebilir. Yaban mersini, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olduğu için mümkün olduğunca en taze hâliyle tüketmenizde fayda vardır.

Yaban mersinini süt ve yoğurtla beraber de tüketebilirsiniz. Bunun için malzemelerinizi blender’dan geçirmeniz yeterli. İsterseniz bal veya agave şurubu ile de tatlandırabilirsiniz.
Mavi yaban mersini; yuvarlak, küçük, koyu mavi meyveleri ile bilinir ve meyvelerin tatları

Kurutulmuş yaban mersini tercih edenler de oldukça fazladır. Kurutulmuş mavi yaban mersini, tazesine göre daha yoğun bir lezzet içerir ve uzun süre saklanabilir. Bu hâlini de ister atıştırmalık isterseniz de kek veya yoğurtlarınıza ekleyebilirsiniz.

Dondurmak ise tüketim seçeneklerinden bir diğeridir. Dondurulmuş yaban mersinini de smoothie, milkshake ve dondurmalarınıza ilave edebilirsiniz.

Reçellerinize alternatif arıyorsanız yaban mersininden faydalanabilirsiniz. Taze veya kurutulmuş yaban mersinini ev yapımı reçel hâline getirebilir, dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Kurutulmuş ve kabuklarından ayrılmış yaban mersini, çerez olarak yenebileceği gibi suyunu çıkarak birçok yerde de tüketmek mümkün.